Fredags-fri #2

Selvom denne uge er lidt speciel, og alle har ekstra travlt på grund af festivalen, så fik vi alligevel fredagen fri. Men næste fredag bliver vist arbejdsdag, så det var rart at have den sidste fri, så skal vi ikke arbejde 3 uger i træk!
Vi fandt først ud af torsdag eftermiddag, at vi havde fri om fredagen, så planlægningen skulle ske lidt hurtigt, hvis vi skulle finde på noget. Hvad er nemt at planlægge og spændende for alle? Fugletur! Vi har længe snakket om at tage op i bjergene for at tælle sammen med de andre frivillige, og se hvordan deres hverdag er og selvfølgelig opleve rovfugletrækket under de bedste forhold. Vi ser rovfugle passere parken, men vi ser den sjældent skrue mod himlen og stige til vejrs, vi ser dem ”bare” nedefra. Og så skal vi jo egentlig vigtigst af alt tage os af fuglene i nettene, så tiden er ikke rigtig til at studere passerende rovfugle.

Så fredag blev det! Vi var heldige at en af de frivillige ville agere taxa-chauffør, da vi stadig ikke har bil. Så vi ankom til udkigsposten kaldet High Mountain, hvor Guus fra Holland allerede var i fuld gang med tællingen.
Trækket startede rigtigt op kort efter vi kom, og vi fik lidt at se til. Mest Anders og Guus, jeg kan mærke jeg mangler en kende erfaring, i forhold til de mere garvede herrer. Men altså, man skal jo starte et sted, og det var nu alligevel rart at mærke, at jeg ikke er samme sted, som for bare 1 år siden! Trækket bestod mestendels af Steppevåger, men vi havde også en god del Sorte Glenter. Dertil et par Ådselgribbe og Dværgørne og et par høge. De specifikke tal kan ses på Trektellen, HER (vores ringmærkninger ligger vi desuden også op her). Det blev en fin dag med omkring 21.000 Steppevåger, og så fik jeg endelig set en af de sjove bjerggeder, en Ibex. Det var en drægtig hun, som spiste lidt brød vi smed og hensynsløst drak alt vandet i fuglebassinet… Men hvad gør man ved en drægtig ged med store horn? Jeg skulle susme ikke stå imellem den og det eneste vand i miles omkreds!

Fredagen gik hurtigt på bjerget, og vi havde masser af sjov sammen. Man kan brygge på de dårligste jokes, når man sidder i solens stråler på en bjergtop, og ikke har noget at lave, og det hele er sjovt! Jeg har vist nævnt det før, men jeg bliver fyldt med god energi, når jeg omgiver mig med så entusiastiske og dejlige mennesker. Jeg tror ikke man kan blive andet end glad i låget af det!

Lørdag startede fint, ikke de vilde fangsttal, men med sjove arter som Vendehals og vores første ringmærkning af Skovpiber denne sæson. Og som sædvanlig fangede vi de altid elskværdige arter; Balkanløvsanger og Blåhals. Vi havde perfekt timing, for lige efter vi havde lukket nettene begyndte det at regne. Vores første rigtige regnvejr i Israel! Man glemmer næsten hvor godt regnen dufter. Men duften er anderledes her end i Danmark, og den hænger ligesom længere i luften – meget sjovt! Regnen holdt pause hen over eftermiddagen, men startede igen til aften, da vi holdt afskedsfest for Chen. Han har været ansvarlig for os frivillige og samtidig har han ageret guide her i parken. Det bliver mærkeligt at skulle sige farvel til ham, da han har været en fast bestanddel af hverdagen, men han skal på eventyr i Mellemamerika med sin søde kæreste – og det skal de jo næsten have lov til.

I dag har vi haft en dag med godt med fugle, nattens regn havde presset pænt med fugle til jorden. Flere hundrede svaler overnattede i sivene omkring vores lille sø, og fløj op da jeg satte net i det tidlige morgenlys, klar til at indtage himmelrummet og flyve nordpå.
Nu sidder vi her i dagens sidste lys, og når solen har lagt sig skal vi til endnu en festmiddag. Denne aften for alle, som er med til Champions of the Flyway 2016. Vi repræsenterer i aften IBRCE, som vi jo arbejder for. Middagen er lige oppe ved vores kontor, så vi skal heldigvis ikke så langt! Og så starter dagen i morgen igen kl. 06.00, nettene skal op og flere videnskabelige data skal indsamles. Nu vil jeg nyde en lille forret med Anders, nyde aftensolen og den sidste søde duft af regnen.

Nyd et par fuglebilleder og hav en dejlig søndag der !

Vendehals
Det er ikke ofte man får vendehalsen at se så godt, men fuglene har de smukkeste fjer og man forstår godt, at de falder godt i med grenene. Smuk og sjov er den!
Vendehals
Vendehalsen er her fanget i et lidt akavet øjeblik. Den drejer hovedet for at skræmme fjenden.
Masketornskade
Masketornskade, han. Smuk fugl, men med et næb, der kan give fine mærker i fingrene.
Hærfugl
Israels nationalfugl, Hærfuglen. Smuk, sjov og spektakulær!
Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s