Long time no see

Jeg sidder her med god musik i hørebøfferne og jeg bliver nødt til at sige, at mine øjne blev så store som tekopper (måske endda som runde tårn?!), da jeg så sidste indlæg her blev udgivet d. 27/3, det er jo 9 dage siden! Jeg behandler jer ikke for godt derude, men for søren jeg var helt overbevist om, at jeg havde blogget for en fire/fem dage siden. Men det har da været i en drøm så!
Men nu skal I få, skal I! Der er jo sket en masse siden I har hørt fra mig sidst, og jeg kan nok ikke huske det hele, men måske lidt af det! Vi har blandt andet fået sagt farvel til vores guide, Chen, som blev sendt nordpå med søde Talia (nogen vil sidenhen sende dem vestpå, men det bliver deres kære). Det er skørt at skulle sige farvel efter sådan en intens måned, det føles på nogle punkter sørgmodigt, men vi ved de to nok skal få sjov i Sydamerika, så det er ok! Samtidig har vi budt Chens ”erstatning” velkommen, Netta, som nu bor her i parken med Anders og jeg. Hun er grøn inden for fugle, men er så vidt jeg kan forstå en garvet guide. Så når hun først har lært lidt om fuglene, så skal det nok komme til at fungere.

K82
Chen og Talia – på tur til K82, hvor vi så Tyknæbbet Lærke

Tilbage til hvad vi har brugt de sidste 9 dage på! Måske husker I, at jeg har fortalt om Champions of the Flyway? Det store fugle-ræs, som løb af staben tirsdag d. 29. marts. Det var kæmpe stort at opleve! I kan slet ikke forestille jer hvor mange passionerede fuglekiggere fra hele verden, der var samlet her! Alt dette for i samlet flok at løfte en kæmpe byrde og få skabt opmærksomhed om den massive jagt af sangfugle i specielt Sydeuropa. Men ikke mindst, så handler Champions om at få skrabet en masse penge sammen, til at bekæmpe det store problem, som denne fangst udgør.
Det berørte mig utrolig meget, for alle og enhver, som deltog i Champions havde (og har!) lyst til at kæmpe for vores trækfugle. Det er bare for sejt at selv amerikanere kommer for at støtte vores fugle! Jeg vælter næsten bagover af begejstring, for alle de seje deltagere formåede at samle 70.000 dollars ind, det er altså 458.010 danske kroner! Hver en krone går til Hellenic Ornithological Society (HOS) i Grækenland, som specielt vil fokusere på projekter; 1. Få stoppet illegal fangst af turtelduer og andre trækfugle på Grækenlands øer, 2. Få stoppet illegal fangst af mindre sangfugle, som sælges som burfugle på det sorte marked. Mere end 1 million trækfugle bliver slagtet i Grækenland hvert år, og de indsamlede penge vil helt sikkert gøre en kæmpe forskel!
Ud over det gode formål, så var det bare sejt at se folk kæmpe for at se flest fuglearter. Teamet fra IBRCE gjorde et godt stykke arbejde, og endte på en virkelig flot andenplads! De nåede op på 171 arter på de 24 timer, og manglede endda nogle helt normale arter som Dødehavsspurv, Indian Silverbill og Drosselrørsanger – alle arter, som vi fanger her i parken.
Men nok om Champions og tilbage til hverdagen hos os!

Vi har det stadig godt, og har ikke så travlt i disse dage, hvilket passer os rigtig godt! Dagene bliver stødt varmere, og midt på dagen ligger vi fladt og forsøger at finde balancen mellem at indtage nok vand til ikke at dehydrere og ikke at bevæge os mere end højest nødvendigt. Med andre ord: Her er virkelig varmt når solen bager og vinden tydeligvis også holder siesta!

De sidste to dage har vi fanget omkring 40 fugle hver morgen, hvilket er ret usædvanligt her, men så har vi haft mere tid til at være sociale med de andre på kontoret og bare slappe lidt af. Og tage flotte billeder, som vi ikke normalt har tid til. Vi fanger stadig seje arter som drosselrørsanger, arabian babbler, blåhals, vendehals, sydlig nattergal og mange mange flere! Vi har også ringmærket lidt om aftenen, her ringmærker vi mest landsvaler, men for et par aftener siden fangede vi et par fine gule vipstjerter.
I går tog vi på tur i Eilat for at optælle reder i byen. Der findes en del indiske huskrager, som er en invasiv art her i Israel. Fuglene er begyndt at udvikle en aggressiv adfærd, og derfor har man besluttet at regulere arten.

Så ud over at arbejde og være sociale med besøgende og andre frivillige, så tuller vi bare rundt og fylder os med god mad som sædvanlig! Og nyder duftene, vindene, lydene og alle andre aspekter af den spektakulære natur, som omgiver os.

Så I to gamle derhjemme, nu har I et billede at vise frem af jeres purk!
Så I to gamle derhjemme, nu har I et billede at vise frem af jeres purk!
På udkig efter krager
4 reder med store krager nær en lille legeplads i midtbyen
Sydlig nattergal
Sydlig nattergal – Hvem har nogensinde sagt, at denne fugl ikke var flot?? Den synger flot og den er samtidig virkelig fin efter min mening.
Drosselrørsanger
Drosselrørsanger – Jeg forstår hvorfor den på hebraisk hedder noget i retning af rør-monster. Den er stor på alle måder, men virkelig sej og flot!
Anders med en gul vipstjert
Anders studerer en gul vipstjert, hun. Vi har kun fanget to, men håber selvfølgelig på flere af disse delikate små fugle! Så fine, både i felten og i hånden!
På udkig
Anders leder her efter reder, som er i brug af Indisk Huskrage, i Eilat
Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s